Geschiedenis 

Dit jaar bestaat de speeltuin 70 jaar! In 1951 is speeltuin Zuid opgericht door Kampenaren. Aanleiding van de komst van de speeltuin was de sociale woningbouw begin jaren 50. Het was een kinderrijke buurt. De speeltuin begon op een kleine locatie naast het oude HBS gebouw en is later verhuisd naar de huidige locatie. Leuk om te weten is dat van 1913-1933 op de huidige plek van de speeltuin het oude station Kampen-Zuid was. Een spoorlijn van Kampen, via de Zande, naar Hattem. De spoorlijn liep dwars door de speeltuin en de school naar de Engelenbergstraat.

Door de enorme groei van kinderen uit Kampen en omstreken was de naam speeltuin Zuid niet meer passend en is de naam omgedoopt naar speeltuin de Speelpoort. De naam is een knipoog naar de stadspoorten van Kampen die van oudsher veiligheid boden aan iedereen die daar binnen was. Die veiligheid biedt de Speelpoort ook. Kinderen kunnen veilig komen spelen binnen de poorten van de speeltuin.

Speelpoort wipkip

Over ons

Speeltuin de Speelpoort is een speeltuinvereniging en wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Door hun hulp en inzet kunnen kinderen gezellig bij de Speelpoort komen spelen. Ons doel? Kinderen op een veilige en verantwoorde manier laten spelen, ontdekken, ontmoeten en samen zijn.

Bestuur

Speeltuinvereniging de Speelpoort heeft een bestuur. Graag stellen wij ze aan je voor:

  • Floorke JutstraVoorzitter
  • Hans Brink Penningmeester
  • Kim GeelenSecretaris / activiteiten
  • Janny van GelderVerhuur en vrijwilligers
  • Annelies VeenstraCommunicatie en activiteiten

Naast het bestuur is er ook een grote groep vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzet voor de speeltuin. Samen zorgen we ervoor dat kinderen veilig en verantwoord kunnen komen spelen.

Wil je ook vrijwilliger worden? 

Speelpoort schommel speeltuin