Speeltuin informatie

Word lid en kom gezellig spelen!

Speeltuin de Speelpoort is een gezellige buitenspeeltuin met leuke en uitdagende speeltoestellen voor jong en oud. In totaal zijn er 30 speeltoestellen aanwezig voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. De speeltuin is geopend van april tot en met oktober. Gedurende de openingstijden van de Speelpoort is er altijd een toezichthouder aanwezig.

Speeltoestellen

In totaal zijn er 30 speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen aanwezig. Voor de allerkleinsten is een aparte hoek ingericht met een speelhuisje, babyschommel, moeder/kindschommel, wipwap en zandbak. Voor de oudere kinderen is er onder andere een klimtoren met glijbaan, kabelbaan, familieschommel en trampoline.
Alle speeltoestellen worden ieder jaar gekeurd op veiligheid door gecertificeerd bedrijf ’t Faan. De speeltoestellen voldoen aan de Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) en Europese veiligheidsnormen NEN-EN-1176 en 1177.

Picknicktafels

In de speeltuin zijn meerdere bankjes en picknicktafels aanwezig waar je met je kinderen kunt zitten. In de speeltuin staan veel bomen. Er zijn zowel plekken in de zon als in de schaduw. Uiteraard mag je ook je eigen kleedje meenemen en heerlijk in het gras gaan zitten. Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Het is ook mogelijk om consumpties in de kiosk te kopen.

kiosk 1200x800

Kiosk

In de kiosk zijn een aantal consumpties te koop. Koffie, thee, limonade, chips, koeken en ijsjes. Het is in de speeltuin ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen!
In de kiosk is een pinautomaat aanwezig om de consumpties af te rekenen. Voor kleine consumpties zijn wij verplicht om transactiekosten te vragen, daarom bieden wij ook strippenkaarten van € 5,- en €10,- euro aan. Hier worden geen transactiekosten voor in rekening gebracht.

WC

In de Speelpoort zijn toiletten aanwezig. Naast gewone toiletten hebben wij ook een minder-valide toilet en er is ruimte om je kind te verschonen. Wij vragen iedereen om de wc en spoelbakken netjes achter te laten.

Huisregels

We willen graag dat elke bezoeker een leuke tijd heeft in de speeltuin. Houd je daarom aan de huisregels. Die zijn ervoor om de speeltuin veilig en schoon te houden. Zo kunnen jouw kinderen, maar ook die van anderen er met een gerust hart spelen.

De speelpoort spelen

Onze huisregels op een rij:

  • Het verblijf in de Speelpoort en het gebruik van de toestellen is op eigen risico. De Speelpoort is niet aansprakelijk voor schade, verlies, letsel en/of diefstal. 
  • De toezichthouders zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van de kinderen
  • Volg altijd de aanwijzingen van de toezichthouders op.
  • Meld schade of ongelukken direct aan de toezichthouder
  • Houd de speeltuin netjes en doe afval in de prullenbakken.
  • Leg gebruikt speelmateriaal weer terug op zijn plek.
  • Honden mogen niet in de speeltuin, ook niet aan de lijn. 
  • Drink geen water uit de waterpompen. Het is grondwater.
  • Houd het toilet schoon of meld het aan de speeltuinbeheerder als het vies  is.
  • Roken, gebruik van drugs en alcohol, agressief gedrag, kwetsend taalgebruik en versterkte muziek is niet toegestaan